A Fejhallgató Szervizben elsősorban hibás fejhallgatókat és fülhallgatókat javítunk, de emellett más eszközökkel is foglalkozunk. Ebben a cikkben szeretném összefoglalni szolgáltatásainkat, az egyes eszközök jellemző hibáit, valamint a különböző javítások munkadíját és alkatrészköltségét.

Fejhallgató szervizSokan felhívnak telefonon, mielőtt behoznák a hibás fejhallgatójukat, viszont látatlanul elég nehéz megtippelni a hiba okát illetve pontos árajánlatot adni a javításra, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy hozza be a hibás eszközét hibamegállapításra.

A javítandó eszközöket az Üllői út 70-be lehet behozni hétfőtől-csütörtökig 10 és 18 óra között.

A hibamegállapítás díjtalan, vagyis átnézés után a kedves vásárló eldöntheti a kapott árajánlat alapján, hogy érdemes-e megjavíttatni szeretett fejhallgatóját. A hibás fejhallgatót először szemrevételezzük, megkérdezzük, hogy mi a hibajelenség, ami miatt behozták. Ezek alapján eldöntjük, hogy tudjuk-e vállalni a javítását, egyáltalán javítható-e az adott eszköz. Például a törötteket és a bluetooth-os eszközöket általában nem tudjuk javítani. Amennyiben javítható, akkor megmondjuk, hogy a javítást meg lehet-e várni, vagy pedig le kell adni a fejhallgatót. A megvárható javítások általában 5-20 percet vesznek igénybe, ilyen például a jack dugó cseréje. Hogyha egy eszköznek több különböző hibája is van, akkor a munkadíjak nem adódnak össze, hanem egyedi árajánlatot adunk.


Fejhallgató javítás

sony-mdr-zx600-fejhallgato_2Leggyakoribb hiba a kábel sérülése, ami nem mindig látható. A hibajelenség az szokott lenni, hogy a füles egyik fele nem szól. A szakadást műszerrel lehet kimérni. Legvalószínűbb, hogy a kábelben lévő vezeték a jack dugó tövében szakad meg. Ezt a hibát dugócserével lehet orvosolni. A dugócsere azt jelenti, hogy levágjuk a gyári dugót a sérült kábelrésszel együtt, majd egy szerelhető jack dugóval pótoljuk azt. A fejhallgató gyári dugója nem szétszedhetős, tehát nem lehet visszarakni a kábelre. A dugócsere munkadíja 2.000 forint, az alkatrészköltség alap esetben 1.000 forint. Néha felül sérül a vezeték, azon a részen, ahol a kábel a fejhallgató részbe csatlakozik. Ilyenkor le kell vágni a sérült részt, és a fejhallgató szétszedése után újraforrasztani a vezetékeket a hangszóróhoz. A kábel javítása 3.000 forintba kerül, alkatrész nem szükséges hozzá. Legritkább, amikor a vezeték közbülső részen (tehát se nem alul se nem felül) szakad el. Ezt csak teljes kábelcserével lehet javítani. A teljes kábelcsere munkadíja szintén 3.000 forint. Az alkatrész költség alap esetben 1.500 forint. Azért írtam, hogy alap esetben, mert lehet kérni tetszőleges hosszúságú kábelt, illetve többféle jack dugó közül lehet választani. Előfordul, hogy maga a hangszóró hibásodik meg, nem pedig a vezeték. Ilyenkor típustól függ, hogy ki tudjuk-e cserélni a hangszórókat. A hangszórókat mindig párban cseréljük, hogy a karakterisztika és a hangerő teljesen azonos legyen. A hangszóró cseréhez Monacor márkájú hangszórót használunk, ami elég jó minőségű és emellett általános paraméterekkel rendelkezik, így elég sok típusba beszerelhető. A hangszóró csere munkadíja 3.000 forint, alkatrész költsége 3.000 forint. Vannak olyan kialakítású fejhallgatók, melyekbe csak egyik oldalon csatlakozik kábel, a másik oldalra a fejpánton keresztül viszik át a hangot. A fejpántban futó vezetékek is meg tudnak szakadni, ilyenkor a fejpánt kábel cseréje szükséges. Ez a javítás sok időt vesz igénybe, mert teljesen szét kell szedni a fejhallgatót. A fejpánt átkábelezés munkadíja 5.000 forint.


Fülhallgató javítás

skullcandy-fix-ear-fulhallgato_4A fülhallgatóknál is a kábel sérülése a leggyakoribb hiba. Ezért hogyha a fülhallgató egyik fele nem szól, először a jack dugóra gyanakszunk. Megpróbáljuk megszólaltatni az elnémult oldalt a kábel mozgatásával, hajlítgatásával. Hogyha a hang visszajön, amikor a dugó tövében mozgatjuk a kábelt, akkor dugócserével javítjuk a fülest, aminek 2.000 forint a munkadíja, és alap esetben 1.000 forint az alkatrész költsége. Headsetes, azaz mikrofonos fülhallgatóhoz való 4 pólusú jack dugónk is van, tehát ezeket az eszközöket is tudjuk javítani. Hogyha a sérülés nem a dugónál van, akkor a további hibakereséshez meg kell bontani a hangszórótartó dobozokat. Ez a művelet kissé rizikós, némelyik típusnál a hangszórók könnyen megsérülnek, a műanyag burkolat megrepedhet, a fém megkarcolódhat. Ha már hozzáférünk a hangszórók érintkezőihez, akkor ki tudjuk mérni a forrasztásokon, hogy a hangszóróban van-e szakadás. A fülhallgatók pici hangszóróit sajnos nem tudjuk cserélni, hogyha azok hibásodtak meg. Ha a hangszórók hibáját kizártuk, ki tudjuk mérni a vezetékeket is, egészen a jack dugóig. Felül lehet vágni a kábelből, ha ott van a sérülés, ez 3.000 forintba kerül. Ha a kábel közbülső részen sérült, akkor a fülhallgató csak teljes kábelcserével javítható, aminek 3.000 forint a munkadíja, és alap esetben 1.500 forint az alkatrész költsége.

Fülhallgató javítás – További részletek:


Headset javítás

Fülhallgatóból és fejhallgatóból is vannak headsetes, azaz mikrofonos típusok. A headsetes fejhallgatók csatlakozója lehet két jack dugó vagy USB dugó is. A jack dugós headset kábel cseréje alkatrészköltséggel együtt 4.000 forintba kerül, az USB dugó cseréje alkatrészköltséggel együtt 2.500 forintba kerül. A headsetes fülhallgatókon 4 pólusú jack dugó van, ezeken az eszközökön a dugócsere alkatrészköltséggel együtt 3.000 forintba kerül.

Headset javítás – További részletek:


Audio kábel készítés, kábel javítás

Vállaljuk egyedi audio kábelek elkészítését, tetszőleges hosszúságban, választható csatlakozóval. Például 2.5mm-es, 3.5mm-es, 6.3mm-es jack dugó vagy aljzat, mono és sztereó kivitelben, RCA dugó vagy aljzat, XLR dugó vagy aljzat, mini XLR csatlakozó. Az AUX kábel készítés és javítás munkadíja megegyezik, 2.000 forint plusz alkatrész költség.

Audio kábel készítés és javítás – További részletek:


Hangfal javítás

Vállaljuk hangfalak átkábelezését, tehát az elhasználódott, kontakthibás kábelek javítását vagy teljes cseréjét, csatlakozók cseréjét. Általában van egy jack dugós kábel a bemenő audio jelnek, illetve a két oldali hangfalakat összekötő kábel tud még tönkremenni. Ezek vagy csatlakozósak, vagy fixen be vannak forrasztva a hangfalba. A csatlakozó csere munkadíja 2.000 forint, a teljes kábelcsere munkadíja 3.000 forint, a kábel rövidítése és újraforrasztása szintén 3.000 forintba kerül. A hangerőszabályzó, vagyis a potenciométer is meghibásodhat, ilyenkor tekerésre recseg-ropog. A hangerőszabályzó cseréje alkatrészköltséggel együtt 4.500 forintba kerül.

Hangfal javítás – További részletek:


Számítógép egér javítás

A mikrokapcsolót, az optikát és a processzort nem tudjuk javítani, a sérült vagy kontakthibás kábelt viszont lehet javítani vagy cserélni. A kábel újraforrasztása 3.000 forintba kerül, akkor van rá szükség, ha az egér felőli részen sérült. Az USB dugó cseréje alkatrészköltséggel együtt 2.500 forintba kerül, a teljes kábelcsere ára 3.500 forint.


Taxi szabadjelző javítás

Taxi szabadjelzők javításával is foglalkozunk. Ezekben főként a LED szalagot cseréljük, hogyha az már nem világít vagy nem világít elég fényesen. Nagy fényerejű LED szalagot használunk, ami megfelel a BKK-nak is, biztosítja a 100 méteres láthatóságot. A szabadjelzők csatlakozói eltérhetnek, a csatlakozó csere munkadíja 2.000 forint. A kábelcsere vagy kábel javítás 3.000 forintba kerül. A LED szalag cseréje szintén 3.000 forintba kerül, az alkatrész költség általában 1.000 forint (50cm nagy fényerejű LED szalag). A feszültségszabályzó elektronika alkatrész költsége 500 forint, cseréje 3.000 forintba kerül. Hogyha egy szabadjelzőn több különböző javítást is végzünk, a munkadíjak nem adódnak össze, hanem egyedi árat szabunk. Több egyszerre leadott szabadjelző javítása esetén személyre szabott árkedvezményt adunk.

Taxi szabadjelző javítás – További részletek:


Figyelem!
A cikkben szereplő árak változhatnak,
az aktuális munkadíjakat az Árlista tartalmazza, ami mindig naprakész.