Nem csak fejhallgatókat és headseteket javítok ám! Most például egy Labtec Pulse 285 mélynyomó került hozzám. Az volt vele a probléma, hogy nem kapcsolt be.

A vezérlődobozon lévő zöld színű működésjelző led sem világított, nem csinált semmit. A mélyládát használat előtt csatlakoztatni kell a hálózatra és egy audió kimenetre. A harmadik kábel ami kijön belőle a már említett működésjelző ledet tartalmazó vezérlő dobozba megy, ahol található egy bekapcsoló gomb és tekerős hangerőszabályzó is.

A javítást azzal kezdtem, hogy kicsavaroztam a hangszórót, ami az alján található, majd az áramkört is, hogy jobban hozzáférjek. A hálózati feszültségből egy beépített tápegység 9V egyenfeszültséget állít elő. A teszteléshez egy egyszerű tápegységet használtam, 9V-os feszültségre beállítva. Az alkatrészek épnek tűntek, egyik sem melegedett fel. Végül a hibát a vezérlő dobozkában találtam meg. A kétállású nyomókapcsolót mértem ki először multiméterrel, de utána észrevettem, hogy hiába működik jól, ha az egyik vezeték nincs a helyén. A vezetéket visszaforrasztottam, és újra dübögött a basszus.