Járt a szervizben egy Sennheiser HD 65 TV fejhallgató, majd a kábelszakadás javítása után gyógyultan távozott. Ehhez a típushoz tartozik egy jó hosszú toldókábel, mely egy sztereó hangerőszabályzóban és egy jack aljzatban végződik, amibe bedughatjuk a fejhallgató rövidebb kábelét. A hangerőszabályzó két toló potenciométerből áll, melyekkel külön-külön szabályozhatjuk a bal és a jobb hangcsatorna hangerejét.

A probléma az első fotón, annál a gyönyörűséges sárga szigetelőszalagnál látható, mégpedig az, hogy elszakadt a kábel, kilóg a bele szegénynek. A szigszalag nagyon hasznos holmi, de a kábelszakadáson sajnos nem segít. A szigetelőszalag színével harmonizáló kupakot választottam, hogy ebbe rakjam bele a vezérlődobozból kiszedett négy csavart. A gyári törésgátlót, amin keresztül a kábel bemegy a dobozba, nem érdemes eldobni. A törésgátló általában rá van öntve a kábelre, de ha átfúrjuk, akkor nem kell más alkatrészt keresnünk helyette. Egy éles csípőfogóval vágjuk le a sérült kábelrészt, majd fűzzük át a kábelt a kifúrt törésgátlón.

A fejhallgatók kábelében szinte mindig litze huzalhoz hasonló zománcozott erekből sodrott rézvezetékeket találunk. A kábel blankolását sniccerrel érdemes elvégezni, odafigyelve arra, hogy a vezetékek szálait ne ritkítsuk meg. A forrasztáshoz haszáljunk forrasztóolajat, mert az megkönnyíti a dolgunkat. A vezetékek visszaforrasztása a panelen látható felirat alapján történik. A “G” betű ground-ot, vagyis földelést (ha úgy tetszik árnyékolást) jelöl. Ide a réz színű vezeték kerüljön. Az “L” betű a left rövidítése, a bal hangcsatornát jelöli, ide a zöld vezetéket forrasszuk. Az “R” a right, vagyis a jobb hangcsatorna, melyhez a piros színű vezeték tartozik.


Utángyártott fülpárna Sennheiser HD 65 TV fejhallgatóhoz