Grado SR60 fejhallgató javításaEgy Grado Labs Prestige SR60 fejhallgató javításáról fogok írni. A fejhallgató régi kábele még csak a jack dugó tövében volt kontakthibás, viszont a felső részén is eléggé elhasználódott és felkeményedett a burkolat, ezért a teljes kábelcserét javasoltam.

A javításhoz a Neotech KE-01 kábelt használtunk, mivel ez egy kétoldali kábelvezetésű fejhallgató. Az új kábel vékonyabb ugyan, de jóval rugalmasabb, mint amilyen a fejhallgató gyári kábele volt. Szilikon törésgátlókat tettünk oda, ahol a kábel kijön a fejhallgató részből. Az általunk használt jack dugó szintén szilikon törésgátlóval van ellátva. A szilikon sokáig rugalmas marad, ezáltal védi a kábelt attól, hogy éles szögben törjön meg a használat során.

A fejhallgató kábel cseréjéhez le kell szedni a fülpárnákat és szét kell nyitni a hangszórótartó dobozokat. Ez a fejhallgató típus sajnos ragasztással van összerakva, illetve a két fél egymásba szorul, ha összenyomjuk őket. A hangszórótartó dobozokat le lehet venni a fejpántról, így sokkal könnyebb velük dolgozni. Az új kábelt közvetlenül a hangszórókra forrasztjuk, a bekötésen nem változtatunk.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Kábel csere fejhallgatón7.000 forint
Kábel: Neotech KE-01 kábel (2 m-ig)1.500 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5 mm sztereó1.000 forint
Összesen:9.500 forint