Kisceréltem a jack csatlakozót egy fehér színű Samsung Galaxy headsetes fülhallgatón. Először is kipróbáltam a fülhallgatót, hogy meggyőződjek a hibájáról. A jack dugó tövénél volt kontakthibás a kábel, mozgatásra elment a hang.

Levágtam a dugót egy kicsivel a mozgatásra az érzékeny rész fölött. Az új dugót két szerelhető jack csatlakozó alkatrészeiből állítottam össze. A headsetes fülhallgatókhoz a négy érintkezős tüske a megfelelő, viszont a vékony kábel miatt a gumi törésgátlós fémházat választottam. A forrasztás előtt felhúztam a kábelre a szerelvényeket, tehát a fémházat és a csatlakozóhoz tartozó belső szigetelő elemet.

Sniccerrel leblankoltam a kábelvéget, majd folyatószer használatával beónoztam a vezetékek végeit. A tüske legelején lévő érintkező forrasztási pontja a fekete műanyag részen hátulról az első. Ez a bal oldali hangszóró, vagyis a zöld vezeték. Utána a jobb oldali hangszóró következik, a piros vezetékkel. Végül a közös földelés. A réz színű vezeték a hangszórók földelése, a másik a mikrofon negatív pólusa. A negyedik vezetéket a fém kábelsarura kell forrasztani, ami a tüske leghátsó érintkezőjével van összeköttetésben, és a mikrofon pozitív pólusához megy.