Elkészült egy Kingston HyperX Cloud Stinger headset javítása, aminek a jack dugója volt eltörve. Ilyenkor nincs más opció, le kell vágni a gyári dugót és egy szerelhető kivitelű csatlakozóval kell helyettesíteni. A mikrofonos fejhallgatók jack dugója a mikrofon nélküli fejhallgatókéval ellentétben már négy pólusú, vagyis négy érintkezőt és három műanyag gyűrűt láthatunk a csatlakozón. A legalsó érintkező továbbítja a mikrofon jelét, az ezt követő érintkező az árnyékolás (mikrofon + hangszórók), a felső kettő pedig a sztereó hangot továbbítja.

A javítás első lépése a legdrasztikusabb, ugyanis egy laza mozdulattal levágjuk a sérült dugót a kábelről. 🙂 Felhúzzuk a kábelre a szerelhető dugó házát és egy hat milliméter átmérőjű zsugorcsövet. Utána blankolófogóval nagyjából egy centiméter hosszan lehúzzuk a kábel burkolatát.

A fehér vezeték körül lévő réz színű szálakat összesodorjuk a réz-piros vezetékkel, mert a kettő együttesen alkotja a közös árnyékolást. A fehér a mikrofon, a piros a jobb hangcsatorna, a zöld pedig a bal hangcsatorna vezetéke.

A forrasztáshoz célszerű forrasztó olajjal előónozni a vezetékeket és csak aztán ráforrasztani a csatlakozó forrasztási pontjaira. A forrasztási pontok elég közel vannak egymáshoz, ezért oda kell figyelni, hogy ne folyjanak össze. Legvégül melegítsük rá a zsugorcsövet majd csavarjuk össze a dugót.

Hibás Kingston HyperX Cloud Stinger headset

Javítás előtt

Megjavított Kingston HyperX Cloud Stinger headset

Javítás után


Utángyártott fülpárna Kingston HyperX Cloud Stinger headsethez