Egy érdekes fejhallgatót javítottam, típusa Koss KSC75 On-Ear Clip. Ez egy fül mögé helyezhető fejhallgató. Hasonlít a Porta Pro-hoz, csak nincs fejpántja. A gyári kábel megkeményedett, a kábel burkolata elvesztette rugalmasságát, ezért egy teljesen új kábelt szereltem rá, melyet Neotech KE-01 típusú kábelből és egy szerelhető kivitelű 3.5 mm-es tüskeátmérőjű sztereó jack dugóból készítettem.

Koss KSC75 On-Ear Clip javítása

Szétszereléshez először le kell húzni a fülpárnát, majd óvatosan ki kell pattintani az akasztókat. Az akasztók alatti műanyag elemet óvatosan fel tudjuk emelni, hogyha egy szikével vagy műanyag célszerszámmal alányúlunk, és körkörösen haladva minden irányból megemeljük. Három műanyag pöcök van az alján, melyek a hangszórót tartó alsó részen kialakított lyukakba illeszkednek.

A kábel kivezetéseket 2×3 mm átmérőjű átlátszó szilikon csőből készített törésgátlókkal láttam el, annak érdekében, hogy az új kábel minél tartósabb legyen. Az Y elágazáshoz zsugorcsövet illetve 3×5 mm átmérőjű fekete szilikon csövet használtam. Az elkoszolódott szivacsokat is újakra cseréltem. Erre a modellre az 50 mm átmérőjű fejhallgató szivacs passzol.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Kábel csere fejhallgatón7.000 forint
Kábel: Neotech KE-01 kábel (2 m-ig)1.500 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5 mm sztereó1.000 forint
Összesen:9.500 forint