Átkábeleztem egy Beats by Dr. Dre Solo HD fejhallgatót, mert amikor megkaptam javításra, a jobb oldali hangszórója nem szólt. Ez egy stílusos megjelenésű, fehér fényes kivitelű fejhallgató, ám sajnos nem a tartósságáról híres. A vájtfülűek nagyon dícsérik a hangzását. A burkolat alatt oldalanként kék-két hangszóró található. Így a mély és magas hangokat is jól adja. A gyári füleshez jár egy Apple kompatibilis headset kábel, amin vezérlőgombok és egy mikrofon van.

Javításhoz először szét kellett szedni a fejhallgatót, hogy ki tudjam cserélni az eredeti kábelt, ami összeköti a jobb oldali hangszórót az áramkörrel. Gyárilag egy vékony, fehér színű kábel fut benne, két szigetelt réz vezetékkel. Ezen több helyen szakadás nyomai látszódtak, főleg oldalt: azokon a részeken, ahol össze lehet hajtani a fülset.

Először a fülvédő párnákat szedtem le. Ezeket elég elfordítani, mert három műanyag pöckök, és egy kis ragasztó tartja őket. A fülvédő párnák alatt már csak három csavart kell kicsavaroznunk, hogy hozzáférjünk a hangszórókhoz. A fejpánt mentén a szürke műanyag elemek mind lepattinthatóak. A fém rögzítő elemeket két-két T6-os torx csavar tartja.

Miután mindent leszedtünk, már könnyedén eltávolíthatjuk a régi kábelt. A hangszórók érintkezőiről is forrasszuk le a vezetékeket. Mivel az új kábel picit vastagabb, szükség lehet a hangszórótartó dobozok oldalán lévő furatok kitágítására is. Húzzuk át a kábelt ezeken a furatokon, és a csuklók furatain is. Utána minden tartóelemet szereljünk vissza. Végül forrasszuk be az új vezetékeket, és zárjuk le a hangszórótartó dobozokat.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Munkadíj: Fejhallgató fejpánt átkábelezés6.000 forint