Felújítottam egy Ozone Gaming Gear Onda ST sztereó headsetet. Ez az Ozone Attack által gyártott headset kifejezetten a PC játékosok számára készült. Azért került hozzám, mert mozgatásra elment a hang.

A vezeték szakadás a kábel egy pontján volt érzékelhető, a vezérlődobozhoz közel. Ilyenkor általában kivágom a hibás részt, és újraforrasztom a vezetékeket. Ehhez először ki kell csavarozni a dobozt rögzítő négy csillag csavart. A dugó aljzat felőli részen pattintsuk le a műanyag elemet. Így már szét lehet nyitni a dobozt.

Az áramkört újabb négy csavar rögzíti. Szedjük ki, hogy jobban hozzáférjünk. Ezután a levágott vezetékeket kell újra forrasztani. Érdemes egyesével csinálni, így biztosan nem tévesztjük el a sorrendet. Forrasztás előtt ne felejtsük el visszarakni a gumi törésgátlót a kábelre.

Volt még egy kérés ezzel a headsettel kapcsolatban, mégpedig az, hogy készítsek hozzá egy mikrofont az eredeti helyére. Ehhez csak pár bontott alkatrészre volt szükségem. Összeforrasztottam egy szerelhető jack dugót egy kábellel, aminek a másik végére egy elektrét mikrofon került. A kábelt egy formára hajlítható csőben vezettem végig, amit a dugóhoz rögzítettem. A mikrofon számára találtam egy kis dobozt, amire rá lehet még húzni egy védő szivacsot is.