Vettem egy hibás Philips SBC HP250 headsetet. Az volt a baja, hogy a bal oldali hangszórója nem szólt. A készüléken van egy hangerőszabályzó dobozka. Először ezt pattintottam szét, mert innen általában kimérhető a szakadás a hangszórók és a csatlakozó irányában is. Elő sem kellett vennem a multimétert, mert a hiba szembetűnő volt.

A vezeték két kábelből áll, melyekben 2-2 szigetelt drót van. A réz színű és a kék a föld, a piros a jobb oldali audiojel, míg a zöld a bal oldali audiojel drótja. A dobozkából kifelé tehát összesen 4 vezeték ment kifelé, de a nyák input részén csak 3 drót jutott a 4 forrasztási pontra. A zöld hiányzott. Miután elszakadt, a sok hajlítgatás miatt “elnyelte” a kábel, ki sem látszott belőle.

A kábelvégen egy gumi bütyök van, ami arra hivatott, hogy a kábel ne csússzon ki a hangerőszabályzó dobozkából. Ezt le kellett vágni, kifúrni, és újból ráhúzni a kábelre, mielőtt megforraszthattam volna a kis vezetékeket. Hogy továbbra is rögzítve legyenek, mindkét csatlakozást folyékony ragasztóval fedtem.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejhallgató kábel javítás újraforrasztással4.000 forint