Szerencsére jó sok fejhallgatót kapunk kölcsön egy javítás erejéig. Ezek közül vannak ritkább típusok, és olyanok is, melyekkel szinte minden nap találkozunk. A Philips SHL3000 fejhallgató is a népszerűbb típusok közé tartozik. Javítás szempontjából ez egy hálás típus, mivel könnyen szerelhető, általában javítható.

Philips SHL3000 fejhallgató javítás

Az alábbi fotósorozaton egy jack dugó cserét örökítettünk meg. Egy fejhallgató jack dugójának cseréjére akkor van szükség, ha a dugó leszakadt, esetleg eltört, vagy ami még általánosabb, ha a kábel vezetékei a dugó tövében kontakthibásak. A kontakthiba legtöbbször nem látható kívülről, mivel csak a kábelben lévő belső vezetékek sérülnek meg. Kontakthibáról akkor beszélünk, ha a vezeték még nem szakad el teljesen, néha érintkezik, néha nem és a fejhallgató ennek megfelelően hol szól, hol nem. A kontakthibát a kábel hajlítgatása okozza, a vezeték szálai attól fáradnak el, tehát ez a hiba idővel rendeltetésszerű használat mellett is bekövetkezik.

A jack dugó tövében fellépő kontakthibát csak a jack dugó cseréjével lehet megjavítani. A gyári csatlakozók rá vannak öntve a kábelre, ezért nem lehet őket újból felhasználni. A javítás során az eredeti csatlakozóval együtt levágjuk azt a kábel szakaszt is, amiben a vezetékek sérült része található. A javításhoz kifejezetten erre a célra gyártott szerelhető csatlakozókat használunk, ezekkel pótoljuk a gyári dugókat.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón3.000 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5mm sztereó1.000 forint
Összesen:4.000 forint