Ezúttal egy hibás Sennheiser fülhallgatót szereltem fel 90 fokos Neutrik jack dugóval. A megrendelő kérésének megfelelően az ezüst színű dugót használtam. A fülhallgató postán érkezett, az eredeti dugója korábban leszakadt róla.

Első lépésként ollóval levágtam egy keveset a kábelből, mert az összegabajodott vezetékekkel nem érdemes szórakozni, egy tiszta vágást kell csinálni rajta, ahol a vezetékek szépen elkülönülnek egymástól. Majd sniccerrel leblankoltam a kábelvéget, hogy szabaddá tegyem a vezetékeket, melyek végeit aztán forrasztóónnal vontam be némi folyatószer segítségével. Az ónozott részen a szigetelő bevonatuk is leolvadt, így biztosan érintkezni fognak a dugó forrasztási pontjaival.

A 90 fokos szerelhető Neutrik duó öt alkatrészből áll. Első lépésként húzzuk a kábelre a törésgátlós elemet. Ez blankolás előtt egyszerűbb feladat, amikor még egyben van a kábel vége.

Ennél a fülhallgatónál a zöld vezeték a bal hangszóróhoz csatlakozik, a piros a jobb hangszóróhoz, míg a réz színű és kék vezetékek a hangszórók negatív pólusaihoz csatlakoznak, ezeket a közös földelésre kell forrasztani a dugón.

Összeszereléshez a fehér műanyag elemet hajtsuk a kábelre, és fogjuk össze vele, majd helyezzük fel a két oldalsó fém elemet. Ezek rögzítéséhez csavarjuk rá az előzőleg már fejhelyezett törésgátlós részt az elemek által kialakított csavarmenetre.


Univerzális fülhallgató gumi, szilikon gumiharang