Egy Sennheiser HD 400S típusú mikrofonos fejhallgatót javítottunk, miután a kábel sérülést szenvedett közvetlenül a jack dugó tövében. A kábel sérülése nem mindig látványos, valamikor egyszerűen csak elfáradnak a belső vezetékek a kábel állandó hajtogatásától (bizonyos idő után még rendeltetésszerű használat mellett is), ennek következtében először érintkezési hibás lesz a kábel, később a vezetékek elszakadásakor végérvényesen elhallgat a fejhallgató egyik vagy mindkét fele.

Ilyenkor az a megoldás, hogy le kell vágni a kábelből az elhasználódott részt, többnyire nem sokat, csupán néhány centit. Egyúttal ki kell cserélni a gyári csatlakozót egy új, szerelhető kivitelű csatlakozóra, mivel az eredeti jack dugó nem szétszedhető, vagyis nem lehet újból felszerelni a kábelre.

Sennheiser HD 400S fejhallgató

Miután eltávolítottuk a kábel burkolatát, vegyük számba a felbukkanó vezetékeket, hogy melyik micsoda. A mikrofon fehér színű vezetékét körülölelő ezüst színű árnyékolás szálai és a hangszórók réz-piros illetve réz-kék színű negatív vezetékei az új dugó egy azon forrasztási pontjára (GND) kerülnek majd. A kék színű a bal, a piros a jobb oldali hangszóró pozitív vezetéke. A vezetékek végeit a csatlakozóra történő felforrasztás előtt mindenképpen érdemes forrasztó olajjal bekenni és előónozni nagyjából 1 milliméter hosszan.

Sennheiser HD 400S fejhallgató javítás


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón6.000 forint
Csatlakozó: Headsetes jack dugó 3.5 mm1.000 forint
Összesen:7.000 forint