Felújítottam egy Sennheiser HD 580 Precision fejhallgatót, melynek során új kábelt készítettem hozzá Neotech KE-01 kábelből, HPSC csatlakozókkal, 6.3mm-es adapteres jack dugóval, valamint kicserélem a fülpárnákat és a porvédőket is.

Sennheiser HD 580 Precision fejhallgató

Sennheiser HPSC csatlakozó szerelése

HPSC csatlakozóval Sennheiser fejhallgatók kábelén találkozhatunk. A cserélhető kábel két oldalt csatlakoztatható a fejhallgató részhez. A csatlakozó aljzata egybe van gyártva a hangszóróval. Csatlakoztatáskor az érintkező tüskék két parányi rugó közé szorulnak be. A stabil rögzítésre a csatlakozó műanyag háza is rásegít, amely a fejhallgató burkolatában megszorul. Ezt a fajta csatlakozót nem arra találták ki, hogy napi szinten ki-be húzgáljuk a kábelt. Előnye csupán annyi, hogy a sérült vagy elhasználódott kábel cseréjekor a fejhallgató részt nem kell szétszerelni. A HPSC csatlakozó 2 pólusú, a negatív pólus érintkező tüskéje picivel vastagabb a pozitívnál. Ezt a csatlakozót nagy odafigyeléssel kell szerelni a tartósság érdekében. Többféle kivitel is létezik, de a csatlakozó házát többnyire ragasztani kell. Valamilyen törésgátló elemről és a kábel mechanikus rögzítéséről is gondoskodni kell, mert ezek nem tartozékai a szerelhető csatlakozónk.

Sennheiser HPSC csatlakozó szerelése

Ráforrasztom a két vezetéket az érintkezők forrasztási pontjaira a HPSC csatlakozók belsejében, ügyelve a helyes polaritásra. A kábel burkolatára egy fém kapcsot szorítok, ami megakadályozza, hogy elforogjon vagy kicsússzon a csatlakozó házából, illetve ami nagyon fontos, hogy ezáltal nem a forrasztásoknak kell megtartaniuk a kábelt. A fém kapcsot bandázsszalaggal szigetelem, hogy ne zárhassa rövidre az érintkezőket. A csatlakozó házának ragasztásához folyékony pillanatragasztót használok, amit fogpiszkálóval hordok fel a felületre. A megragasztott csatlakozót satuban szorítom össze, amíg a ragasztó meg nem köt. Ezt követően rányomom a szilikon törésgátlókat a csatlakozó hátuljára, melyeket már a csatlakozó felszerelése előtt ráhúztam a kábelre.

Sennheiser HD 580 Precision fejhallgató felújítása


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejhallgató kábel készítés7.000 forint
Csatlakozó: Átalakítós jack dugó 3.5mm vagy 6.3mm2.500 forint
Csatlakozó: HPSC dugók párban2.000 forint
Kábel: Neotech KE-01 kábel (2m-ig)1.500 forint
Összesen:13.000 forint