A napokban egy igazán jó fejhallgató, egy Skullcandy Aviator került a kezembe. Megjelenését a világosbarna barna bőr borítás, a borostyánszínű áttetsző műanyag elemek és az aranyozott acélhuzalok teszik különlegessé. Sajnos a gyári dugóját le kellett cserélni, mert kontakthibás lett a kábel.

Ez valójában egy headset is egyben, mivel a kábelen helyet kapott egy mikrofonnal és hangerőszabályzó gombokkal felszerelt vezérlő. Éppen ezért egy 4 pines jack dugó felszerelése szükséges a javításához, hogy továbbra is használható legyen minden funkciója.

4 pines jack dugó bekötése
Levágtam a csatlakozót a sérült kábelrésszel együtt. Ilyenkor általában elég 1-2 centivel a csatlakozó felett elvágni a kábelt. A régi csatlakozót ne dobjuk ki rögtön, mivel kimérhetjük rajta a vezetékek bekötését a multiméter diódateszt funkciójával. A kontakthiba miatt egy vagy több vezeték nem fog érintkezni, de ezek bekötése már kizárásos alapon kitalálható.

Elhelyeztem egy vékonyabb zsugorcsövet a kábelen, hogy a textil burkolat később se bomoljon ki. A forrasztások elvégzése után folyékony ragasztóval töltöttem fel a dugóhoz tartozó műanyag csődarabot, ami az érintkezők szigetelésére való. Végül összecsavartam a dugót.