Legújabb javításom alanya egy zöld színű Skullcandy Ink’d 2 fülhallgató volt. A gyári dugó leszakadt róla, de azért azt is megkaptam a füels mellé.

Ha a gyári dugó leszakad, vagy ha a fülesnek közvetlenül a dugónál kontakthibás a kábele, akkor az eredeti dugót általában nem tudom felhasználni a javítás során. Azért, mert ha a kábelen csinálnék egy forrasztást, az nem volna olyan strapabíró, mint egy dugócsere. A cseréhez olyan szerelhető jack dugót használtam, ami a rugalmas gumi szerű törésgátlójának köszönhetően a vékonyabb fülhallgatókábelekhez is passzol.

A javítás első lépéseként csináltam egy tiszta vágást a kábelen, levágtam az elejéből egy picit, ahol kilógtak a belső vezetékek. Ezután sniccerrel leblankoltam a kábelvéget, majd beónoztam a vezetékeket. Miután ráhúztam a csatlakozó szerelvényeit a kábelre, felforrasztottam a vezetékeket a tüske érintkezőire. Az javítás eredményét mobiltelefonnal teszteltem, végül a szigetelő csövet folyékony ragasztóval öntöttem ki és felcsavaroztam a dugó hátsó részét.