AKG K240 DF Studio-Monitor fejhallgatót javítottam. A javítás során kicseréltem a fejhallgató törött csatlakozóját. A gyárihoz hasonló adapteres jack dugót használtam. Ezen kívül a fejhallgató mindkét oldalán kicseréltem a belső vezetékeket is, melyek a hangszórókat kötik össze a fejpánt forrasztásaival. A gyári vezetékek sprődebbek, sőt a burkolatuk idővel megkeményszik, emiatt aztán leszakadnak a helyükről, és a fejhallgató egyik oldala elnémul. Ez több más AKG modellnek is a jellemző hibája.

AKG K240 DF Studio Monitor fejhallgató

A fejhallgató szétszedéséhez először le kell pattintani azt a fém korongot, amin a modellszám szerepel. Ez ragasztva van, viszont az oldalt kialakított mélyedésnél alá lehet nyúlni egy szikével. Visszaragasztáskor pedig a felül elhelyezett műanyag pöcök segíti a pozicionálást.

AKG K240 DF Studio Monitor fejhallgató javítása

A korong alatt középen van egy csavar. Miután azt kicsavartuk, le tudjuk szedni a burkolat felső részét, és hozzáférünk a fejpánt forrasztásaihoz. A fejpántot alkotó kettő rugalmas fém alkatrész köti össze a jobb oldali hangszórót a főkábellel. A belső vezetékek általában nem ezeknél a forrasztásoknál szakadnak le, hanem a hangszóró érintkezőiről. Viszont ha egy csipesszel óvatosan meghúzzuk mindkét vezetéket, hamar kiderül, hogy melyik nincs a helyén.

AKG K240 DF Studio Monitor fejhallgató forrasztás

A nagyobb belső csavar kicsavarozása utána a burkolat alsó részét is le tudjuk emelni a hangszórókról, és láthatóvá válnak a hangszórók érintkezői, forrasztási pontjai. A gyári vezetékeket célszerű kicserélni valami rugalmasabbra annak érdekében, hogy a javítás tartós legyen.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón6.000 forint
Csatlakozó: Átalakítós jack dugó 3.5mm vagy 6.3mm2.500 forint
Összesen:8.500 forint