A Shure SRH440 egy professzionális stúdió fejhallgató. Ezt a fejhallgatót azért hozták be javításra, mert a jobb oldala nem szólt. A fejpánton átmenő kábel belső vezetékei szakadtak el, ezért a javítás során kicseréltem a fejpánt kábelt.

Shure SRH440 fejhallgató

Ez egy cserélhető kábeles fejhallgató. A hibakeresésnél először a főkábel alsó és felső csatlakozójának érintkezőit mértem egymáshoz képest a multiméter szakadásvizsgáló funkciójával. Az alsó csatlakozó egy 6.3 mm-es adapterrel ellátott szokványos 3.5 mm-es sztereó jack dugó, a felső csatlakozó egy 2.5 mm-es bajonettzáras jack dugó. A két csatlakozón az érintkezők sorrendje azonos. Egyik vezetékben sem volt szakadás.

Shure SRH440 fejhallgató kábel

Miután a főkábelben nem találtam hibát, eltávolítottam a fülpárnákat és szétszereltem a fejhallgató jobb oldalát. A szakadásvizsgálóval megállapítottam, hogy a jobb oldali hangszóró ép. Végül a fejhallgató bal oldalát is szétszereltem. A soron következő mérésekből kiderült, hogy a fejpánt kábel mindkét belső vezetéke elszakadt. Ez a kábel viszi át az audio jelet a főkábelből a jobb oldali hangszóróhoz.

Shure SRH440 fejhallgató szétszedése

A fejpánt kábel cseréjéhez a fejhallgató mindkét oldalát szét kell szerelni, illetve a fejpánt méretállító részénél található burkolati elemeket is le kell csavarozni. A fejpánt kábelt úgy a legegyszerűbb kicserélni, hogyha az új kábelt a régivel húzzuk keresztül a fejpánton. Ezt úgy tehetjük meg, hogyha összeforrasztjuk a két kábelt.

Shure SRH440 fejhallgató javítása


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejpánt kábel csere fejhallgatón8.000 forint