Lenovo P950 mikrofonos headsetet javítottam, miután a gyári kábele elszakadt. A kábelcseréhez 2 méter KáCsa KCE-HP típusú fejhallgató kábelt használtam, melynek belső vezetőit oxigén mentes rézből gyártják, kívülről szürke PVC köpeny borítja.

Lenovo P950 mikrofonos headset javítása

A headset gyári kábelén volt egy tekerős hangerőszabályzóval illetve mikrofon némító kapcsolóval ellátott vezérlő. Teljes kábelcsere esetén az ilyen vezérlőket általában nem szereljük át az új kábelre. Ennek a vezérlőnek már egyébként is letört a csíptetője. A fejhallgató eredeti kábele két különálló jack dugóban végződött: egy a hangnak és egy másik a mikrofonnak. A javítás során az új kábelt kombinált jack dugóval szereltük a megrendelő kérésének megfelelően. A kombinált avagy headsetes jack dugón 4 érintkező található, így a mikrofon jelét is képes továbbítani. Egy adapter segítségével újból szétválasztható két különálló jack dugóvá. A kombinált csatlakozó laptopokhoz, játékkonzolokhoz és telefonokhoz passzol, míg a két különálló csatlakozó az asztali számítógépek alaplapi hangkártyájához illik.

Utolsó simításként az elhasználódott fülpárnákat is újakra cseréltem a headseten, mert a régieken már felrepedezett a műbőr bevonat.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Kábel csere headseten7.000 forint
Kábel: KáCsa KCE-HP OFC réz fejhallgató kábel (2 m-ig)2.000 forint
Csatlakozó: Headsetes jack dugó 3.5 mm1.000 forint
Összesen:10.000 forint