Megjavítottunk egy régi Tectronic MD-806BS típusú fejhallgatót. Több gyártó is készített hasonló fazonú fejhallgatót a 70-es 80-as években. Különlegességük, hogy a két oldal hangereje külön állítható. Mivel ezek régi fejhallgatók, a hangerőszabályzóik szinte mindig recsegősek, kontakthibásak. A hangerőszabályzókat tehát ki kell cserélni. Ide 500 ohm ellenállású potenciométerek valók. Ezen kívül a kábelt sem árt kicsit visszavágni felül és a dugónál, mert általában itt is tapasztalható némi kontakthiba amikor mozgatjuk a kábelt. Az ilyen fejhallgatók eredetileg 6.3mm-es jack dugóval vannak szerelve, és ahhoz hogy szépen szóljanak a mostani fejhallgatóknál magasabb jelszintet igényelnek. A hangszórói papírmembránosak, manapság fejhallgatókban már nem használnak ilyet.

A fejhallgató szétszedéséhez először óvatosan le kell vennünk a fülpárnákat. A hangszórótartó dobozokat a fülpárnákon kívül oldalanként 4 műanyag pöcök tartja össze. A műanyag pöckök teteje a fejhallgató összeszerelésekor lett megolvasztva, ezeket az olvasztásokat nyugodtan vágjuk le sniccerrel, mert a fülpárna önmagában is egyben tartja a két műanyag elemet.

Mindkét oldali potmétert és a mono-sztereó kapcsolót is kicseréltük. A potméter tengelyének szánt lyukat kicsit ki kellett tágítani a fejhallgató oldalán, mivel az új potméterek átmérője milliméterekkel nagyobb az eredetinél. A gyárihoz hasonló felületre szerelhető csavaros rögzítésű hangerőszabályzókat használtunk a javításhoz. A tekerőgombokat is újakra cseréltük, mivel az eredeti gombokat nem lehet rárakni az új potméterekre.

Az ilyen retró fejhallgatók jópofák, ugyanakkor nem képviselnek túl nagy értéket, inkább csak eszmei értékük van, és szinte minden fellelt darab javításra szorul.