Fehér fejhallgatóra fehér jack dugót! Egy JVC HA-S180 típusú fejhallgatót hoztak be javításra, aminek leszakadt a jack dugója. De semmi gond, itt a Fejhallgató Szervizben simán megoldjuk az ilyesmit!

JVC HA-S180 fejhallgató

Amikor a fejhallgatót behozták, a jack csatlakozó helyén csak a belső vezetékek megtépett és összekuszálódott szálai meredeztek. Erre szoktam mondani, hogy kilóg a bele. A kábel végét ollóval visszavágtam egyenesre. Felhúztam rá egy nagyjából 2cm hosszú darabot a 6mm átmérőjű zsugorcsőből, aztán blankolófogóval eltávolítottam a burkolatát olyan másfél centi hosszan. Oldalanként két vezeték bújt elő, ezek közül a két réz színűt összesodortam egymással.

JVC HA-S180 fejhallgató kábel forrasztás 1

JVC HA-S180 fejhallgató kábel forrasztás 2

JVC HA-S180 fejhallgató kábel forrasztás 3

JVC HA-S180 fejhallgató kábel forrasztás 4

A legtöbb fejhallgató kábelben ugyan olyan vezetékek találhatók, melyek vékony rézszálakból vannak összesodorva, néha szövetszálakkal is megerősítve. Minden elemi szál zománc bevonattal szigetelt, ezért az ilyen vezetékek megforrasztása elsőre okozhat némi nehézséget, de a forrasztó olaj használata segít abszolválni a feladatot.

JVC HA-S180 fejhallgató jack dugó csere

JVC HA-S180 fejhallgató kábel vezetékek

A vezetékek végeit bekentem forrasztó olajjal, majd beónoztam. A jack dugó forrasztási pontjaira is kentem a forrasztó olajból, majd felforrasztottam a vezetékeket. A helyes bekötést a vezetékek színeiből lehet kikövetkeztetni. Azt, hogy a vezetékek bekötése megfelelő-e, a hangcsatornák egyenként történő ki-be kapcsolásával lehet legegyszerűbben letesztelni, illetve műszeres méréssel ellenőrizhető egy multiméter segítségével. Általában, és ennél a fejhallgató típusnál is a zöld vezeték a bal hangcsatorna, a piros a jobb, a réz pedig a közös árnyékolás.

JVC HA-S180 fejhallgató leszakadt jack dugó

Megjavított JVC HA-S180 fejhallgató


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón6.000 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5 mm sztereó1.000 forint
Összesen:7.000 forint