Ahhoz képest, hogy hányféle színben hoztak már AKG K518 fejhallgatót, a Szerviz Blogban korábban csak két sárga színű és egy lila szerepelt. Na ez most egy fekete lesz. A dugó tövénél volt kontakthibás a kábele. A jack dugó cseréjével is meg lehetett volna oldani a dolgot, de a megrendelő a teljes kábelcsere mellett döntött, mert ezzel a javítással a fejhallgató hosszabb ideig fog probléma nélkül működni.

A fülpárnák eltávolítása után szétcsavaroztam a hangszórótartó dobozokat, amiket oldalanként 3-3 csavar tart össze. Ez után összecsomagoltam a régi kábelt (minden maradék alkatrészt vissza szoktam adni). Ennél a típusnál a törésgátlókat szerencsére nem kell külön fúrkálni, egyszerűen bele lehet dugni az új kábelt. A javításhoz egy vékony dupla sztereó kábelt használtam, 1.2m hosszúságút. Miután beforrasztottam a vezetékeket a hangszórók érintkezőire, csomó helyett ragasztással rögzítettem a kábelt és a törésgátlókat a műanyag tokhoz.

A felül beforrasztott új kábel másik végére egy szerelhető jack dugó került. Egy 3.5mm-es tüskeátmérőjű Amphenol márkájú sztereó dugót használtam, ami fémvázas, fekete színű, és az érintkező tüskéje aranyozott. Ez egy kiváló minőségű alkatrész. Felszereléséhez először rá kell húzni a fémvázat és a szigetelő csövet a kábelre. Utána be kell forrasztani a vezetékeket, a kábelsarut pedig a kábelre kell szorítani egy fogóval. A szigetelő csövet ragasztóval öntöttem ki, végül összecsavaroztam a fémvázat a tüskével.


Utángyártott fülpárna AKG K518 fejhallgatóhoz