Helyrehoztunk a szervizben egy Audio-Technica ATH-M50 típusú fejhallgatót, aminek a kábele volt megtörve a jack dugó tövében. A gyári csatlakozó rugós törésgátlója már kicsúszott a helyéről és a kábel burkolata is megsérült. A belső vezetékek ennek következtében már kilátszottak és el is szakadtak.

A gyári jack dugót levágtuk a sérült kábelrésszel együtt és egy hasonló átalakítós szerelhető jack dugóra cseréltük. Ez azt jelenti, hogy a 3.5mm-es tüskeátmérőjű csatlakozóra rá lehet csavarni egy 6.3mm-es adaptert.

Először ráhúztuk a kábelre a jack csatlakozó házát, egy zsugorcsövet, majd a kábelt megblankoltuk, a belső vezetékeket beónoztuk. A piros vezetéket a jobb hangcsatorna érintkezőjére forrasztottuk, a zöldet a bal hangcsatornához. A fekete vezeték az árnyékolás. Végül rámelegítettük a zsugorcsövet a forrasztásokra és összecsavartuk a csatlakozót.

Ez a fejhallgató kapott egy pár új fülpárnát is, mivel a régi fülpárnák már elég rossz állapotban voltak, a műbőr borítás felrepedezett rajtuk. Ezeknek a műbőr borítású fülpárnáknak átlagosan egy-két év az élettartamuk, utána célszerű őket kicserélni.

Audio-Technica ATH-M50 fülpárna csere


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón6.000 forint
Csatlakozó: Átalakítós jack dugó 3.5mm vagy 6.3mm2.500 forint
Összesen:8.500 forint