Az Audio-Technica ATH-A1000Z ART egy zárt kialakítású monitor fejhallgató. Ez a tervező által metálvörös alumínium fülkagylókkal megáldott high end fejhallgató egy igazi audiofil cucc, 5-42.000 Hz közötti frekvenciaátvitelre képes. Ámde tartósság szempontjából sajnos az efféle jó minőségű fejhallgatók sem különbek alacsonyabb árkategóriájú társaiknál, a különbség legfőképpen a hangzásban rejlik. Ezt a fejhallgatót kontakthibás kábele miatt hozták be a szervizbe, a fejhallgató jobb oldalán időnként egy kis sercegés volt hallható a kábel mozgatásakor.

Audio-Technica ATH-A1000Z ART monitor fejhallgató

Kétoldali kábelvezetésű fejhallgatók javításakor a bevett gyakorlat az, hogy a javításhoz a fejhallgató mindkét felét szét kell szedni, és az ép oldalán is rövidebbre kell vágni a kábelt, hogy a sérült kábelrész kivágása után a fejhallgató kábele szimmetrikus maradjon.

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató fülpárna leszedése

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató szétszedése

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató szerelése

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató belseje

A fülkagylók szétszedéséhez először szedjük le a fülpárnákat, majd a fülkagylók borítását rögzítő 4 csavart kell kicsavaroznunk. Belül a hangszórókat egy műanyag elem rögzíti, melyet szintén le kell csavaroznunk, hogy hozzáférjünk a forrasztási pontokhoz. Ebben a fejhallgatóban Japán gyártmányú 53mm átmérőjű 44ohm-os meghajtók vannak.

Audio-Technica ATH-A1000Z ART meghajtó, hangszóró

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató javítás

Audio-Technica ATH-A1000Z ART fejhallgató javítás


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejhallgató kábel javítás újraforrasztással7.000 forint