Bizonyos Beyerdynamic fejhallgatókat viszonylag egyszerűen és szépen át lehet alakítani cserélhető kábelessé, mivel van bennük elég hely egy mini XLR csatlakozó beépítéséhez.

Beyerdynamic DT 990 fejhallgató átalakítása cserélhető kábelessé

Beyerdynamic DT 990 fejhallgató

Az átalakítás során a fejhallgatóba beépítésre kerül egy felületre szerelhető 3 pólusú mini XLR dugó, míg a gyári kábel felső végére egy 3 pólusú mini XLR lengőaljzatot szerelünk.

Beyerdynamic DT 990 fejhallgató átalakítása cserélhető kábelessé

A mini XLR csatlakozó azért ideális választás, mert kellően masszív, nem forog el és nem csúszik ki magától. A kábel bekötése az AKG fejhallgatókéval megegyező, vagyis az átalakított fejhallgató ezek kábeleivel is kompatibilis lesz.

Beyerdynamic DT 990 fejhallgató mini XLR csatlakozóval


Mit jelent, hogy egy fejhallgató cserélhető kábeles?

A cserélhető fejhallgató kábel azt jelenti, hogy a fejhallgató kábelét ki lehet húzni a fejhallgatóból, cseréjéhez nincs szükség forrasztásra, mert mindkét vége csatlakozóval van ellátva.

Miért jó, ha egy fejhallgatónak cserélhető a kábele?

A cserélhető fejhallgató kábel előnye, hogy lehet egy (vagy több) tartalék kábelünk, melyet otthon is könnyedén ki tudunk cserélni a fejhallgatón, például abban az esetben ha a használatban lévő kábelünk tönkremegy. Szállításhoz kihúzhatjuk a kábelt a fejhallgatóból, ami így kevésbé lesz kitéve a sérüléseknek. Ezen kívül lehetőségünk nyílik különféle audió kábelek tesztelésére egyazon eszközzel.

Cserélhető fejhallgató kábelek

A mini XLR csatlakozóval szerelt kábel aljára általában jack dugó kerül, mely lehet 3.5mm-es, 6.3mm-es vagy átalakítós, a fejhallgató felőli vége pedig 3 pólusú mini XLR lengő aljzat (1-GND, 2-R, 3-L). Ez a kábeltípus az alábbi fejhallgatókkal kompatibilis:
AKG K141 Studio, K141MKII, K171MKII, K181DJ, K240 Studio, K240MKII, K267, K271MKII, K702, K712 Pro, Q701, Q702, Q712 Pro.


Beyerdynamic DT 770 Pro fejhallgató átalakítása cserélhető kábelessé

Beyerdynamic DT 770 Pro fejhallgató mini XLR csatlakozóval

Beyerdynamic fejhallgatók szerelése

A különböző Beyerdynamic fejhallgatók szerelése a modelltől függ, de a legtöbb esetben ugyan úgy történik, mivel a kialakításuk hasonló, és csak apróbb különbségek vannak köztük. A fülpárna peremes rögzítésű. A porvédőt egy műanyag gyűrű rögzíti a fülpárna alatt, amit ki kell pattintani a helyéről, és így a porvédővel együtt az a műanyag korong is kiemelhető, amibe a hangszórót szerelték. A hangszóró hátoldalán találhatók a forrasztási pontok.

Amikor cserélhető kábelessé alakítunk át egy fejhallgatót, a kábel felső részéhez tartozó gyári törésgátlót eltávolítjuk. Hogyha a műanyag házon lévő kábel bevezető lyuk átmérője túl kicsi a beépítendő csatlakozó méretéhez képest, akkor felfúrjuk. Ha szabályos kör keresztmetszetű lyukat szeretnénk készíteni, akkor lépcsős fúrót használunk. A felületre szerelhető mini XLR dugónak 11 milliméteres furatot kell készíteni.

Beyerdynamic DT 770 Pro fejhallgató átalakítása cserélhető kábelessé


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejhallgató átalakítás7.000 forint
Csatlakozó: Mini XLR aljzat Amphenol AG3F2.000 forint
Csatlakozó: Mini XLR dugó Amphenol AG3-MCC1.500 forint
Javítás: Csatlakozó csere fejhallgatón
Összesen:10.500 forint