Minden kedves olvasónak sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk! Január 2-án kedden már nyitva lesz a szerviz.

Idéntől, vagyis 2018. január 2-től lesz néhány kisebb változás a munkamenetben. Ezen változások célja az, hogy egyszerűbb és gördülékenyebb legyen a munkánk, és a lehető legkevesebb legyen a hibalehetőség és reklamáció. Ugyanakkor nem titok, hogy ezek a változások elsősorban nem a megrendelők kényelmét szolgálják, hanem a vállalkozásét:

  • Szűkítjük a szolgáltatások körét, így végeredményben jobb minőségű munkát tudunk végezni, hiszen több idő jut a könnyen, gyorsan és rutinból elvégezhető javításokra, a bizonytalan kimenetelű vagy túl időigényes munkák helyett. A túl időigényes javításokkal az a baj, hogy kiszámíthatatlanabbá teszik azt, hogy egy adott eszköz mikor kerül sorra, vállalhatatlanul megnőhet miattuk a várakozási idő. Például fejpánt átkábelezést már csak néhány fejhallgató típuson vállalunk, a továbbiakban nem vállalunk fejpánt átkábelezést Beats Solo 2.0 fejhallgatókon.

  • Megszűnik a postai csomagküldés opció, a javítandó eszközök leadása és átvétele kizárólag személyesen, üzletünkben lehetséges. Erre azért kerül sor, mert sajnos nincs kapacitásunk az átutalások adminisztrálására, a visszaküldendő eszközök csomagolására és postázására. Így leadáskor jobban meg tudjuk szűrni a munkákat, hogy mi az amit elvállalunk, és mi az, amit nem. Továbbá ha a megjavított eszköz átvétele személyesen történik, akkor az üzletben fizetés előtt a megrendelőnek tesztelésre is van lehetősége.

  • Nem lesznek azonnali avagy megvárható javítások. Minden javítandó eszközt le kell adni. A legtöbb javítás viszonylag hamar, a hibás eszköz leadását követően egy héten belül sorra kerül és elkészül. Ha nincsenek megvárható javítások, az kiszámíthatóbbá teszi azt, hogy egy adott eszköz mikor kerül sorra, és az üzletben történő várakozás is megszűnik.


Természetesen az árlistán szereplő összes szolgáltatással foglalkozunk,
de a Fejhallgató Szerviz fő profilját az alábbi javítások képezik:

Jack dugó csere fejhallgatón, fülhallgatón

Jack dugó csere fejhallgatón, fülhallgatón

A leggyakoribb hiba az, hogy a fejhallgató vagy fülhallgató kábelében lévő vezetékek megsérülnek vagy teljesen el is szakadnak a jack csatlakozó tövében. Ilyenkor a gyári jack dugót le kell vágni a sérült kábelrésszel együtt (körülbelül 1-2 centi) és egy szerelhető jack dugóval pótolni.

Kábel javítás fejhallgatón, fülhallgatón

Kábel javítás fejhallgatón, fülhallgatón

Ha a kábel felül sérül, akkor általában javítható, nem kell az egész kábelt kicserélni, elég kivágni a sérült részt, és újraforrasztani a vezetékeket a hangszórókra. Hasonló a teendő akkor is, ha a vezetékek egy mikrofonos fejhallgató vezérlőjénél sérülnek meg.

Teljes kábelcsere fejhallgatón, fülhallgatón

Teljes kábelcsere fejhallgatón, fülhallgatón

Teljes kábelcserére akkor kerül sor, ha a fejhallgató vagy fülhallgató kábele rossz állapotú vagy ha a közepén sérült, mert ilyenkor a sérült kábelrész kivágása után a két kábelvéget nem célszerű összetoldani, mert az nem volna tartós megoldás. Ehelyett új kábelt kell készíteni egy szerelhető jack dugóval és az új kábel vezetékeit be kell forrasztani a hangszórókhoz.


Idén is várunk minden kedves megrendelőt és érdeklődőt fejhallgató és fülhallgató javítással kapcsolatban Budapesten az Üllői út 70-ben!