Gyakran teszik fel a kérdést a vásárlók, hogy vajon megéri-e javíttatni egy adott fejhallgatót? Ilyenkor mindig elmondom, hogy ezt nem nekem kell eldöntenem, de néhány támponttal azért mégiscsak tudok segíteni.


Coca Cola fejhallgató javítása

Először is nem árt ismerni az eszköz bolti árát, amit a fejhallgató pontos típusa alapján megnézhetünk az interneten. De ha a pontos típusát nem ismerjük, már a márkája is sokat mondó lehet. Aztán érdemes megnézni a használt árát is, például apróhirdetési oldalakon. Ha az adott típust már nem forgalmazzák, akkor eleve a használt ár a mérvadó. A hibajelenség ismeretében és a fejhallgató átnézése után már szinte mindig tudunk adni egy nagyságrendi árajánlatot a javítására. Ezen adatok birtokában már ismeretes, hogy a javítás költsége hogyan aránylik az eszköz értékéhez.

Vannak persze más tényezők is, melyek alapján a vásárlók néha a javítás mellett döntenek még akkor is, ha az nem gazdaságos. Például ha a fejhallgató eszmei értékkel bír, vagy ha már használtan sem szerezhető be egy bevált és megszokott modell. Aztán van, aki környezettudatos és nem szeretne túl sok elektronikai hulladékot termelni, mert ellenzi a fogyasztói társadalom pazarló gyakorlatát. Az ezekhez hasonló érzelmi szempontok mellett azért nem árt számba venni néhány kézzel foghatóbb szempontot is. Gondolok itt például arra, hogy a fejhallgató milyen minőséget képvisel? A javítás miatt veszít-e ebből a minőségből? Előreláthatólag mikor következik be egy újabb meghibásodás?


Ha egészen konkrét szeretnék lenni, akkor azt szoktam tanácsolni, hogy mivel egy fejhallgató javítása a hibától függetlenül minimum 4.000 forintba fog kerülni, ezért csak akkor érdemes nálunk javíttatni, ha az értéke legalább 10.000 forint vagy annál több.Fejhallgató javítás árak


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón3.000 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5mm sztereó1.000 forint
Összesen:4.000 forint