Egy régi Lenco K-105 fejhallgató járt nálam nemrég. Kontakthibás kábelekkel érkezett, amiket én újakra cseréltem. Közben sikerült készítenem pár fotót a javításról.

A fejhallgató fülvédő párnáit nem könnyű leszedni és visszarakni, de nagyjából ezek tartják össze a hangszórótartó dobozokat. Látszik, hogy a párna pereme alatti műanyag rész, és a doboz belseje nem tudott úgy elkoszolódni, mint a külső része.

Ezen a fejhallgatón kétféle kábelt lehet kicserélni a javítás során. Az egyik a nagy hosszú spirálos kábel, aminek a végén egy 6.3 mm-es jack dugó van, amit egy zenelejátszó eszközhöz csatlakoztathatunk. A másik kábel a két hangszórótartó doboz között fut, a fejpánt belsejében. Az új kábel átfűzéséhez egy korábban szétszedett fejhallgató fém fejpántját használtam célszerszámként.

Mindkét dobozban elvégeztem a szükséges forrasztásokat a hangszórók érintkezőinél. A harmonika kábel végére egy modernebb, de szintén 6.3 mm-es jack dugó került, Amphenol márkájú. Végeredményben újra mindkét oldala szól a fejhallgatónak, és még egy jó darabig használható lesz.