Amikor behozták javításra ezt a Razer Kraken Pro headsetet a szervizbe, rögtön látszott, hogy mi a probléma vele, ugyanis a kábel burkolata több helyen is sérült. Ezen a gondosan rátekert szigetelőszalag sem segített, ellenben a kábel teljes cseréje igen. KáCsa KCE-HP kábelt használtunk a javításhoz, ami egy jó minőségű fejhallgató kábel és küllemre hasonlít is a headset gyári kábeléhez. Erre egy headsetes, azaz 4 pólusú jack dugót szereltünk fel, ami funkcióját tekintve szintén megegyezik az eredeti alkatrésszel.

A javításhoz elegendő a bal oldali hangszórótartó dobozt szétszedni, mivel ezen az oldalon csatlakozik a kábel a headsethez. Először a fülpárnát kell lehúzni, majd a 4 csavart kicsavarni. Ennél a típusnál át kell bökni a csavarhúzóval a fekete színű papír borítást ahhoz, hogy a csavarokhoz hozzáférjünk. A csavarok helye egyébként szépen látszik, nem kell őket keresgélni. Amire figyelni kell, az az hogy van ott egy szivacs korong, ami a fejhallgató mozgását csillapítja, na ezt nem szabad feltekerni a csavarhúzóval, miközben csavarozunk.

Miután a hangszórótartó dobozt sikeresen szétnyitottuk, célszerű az összes kábelt leforrasztani a hangszóróra ragasztott panelről, mert így könnyebb dolgozni vele. Ha a panel teteje is nyakon van öntve ragasztóval, akkor azt fel kell tépni róla, majd letisztítani a panelt, és beónozni a panelről leszakított vezetékek végeit. Ha megvagyunk ezekkel az előkészületekkel, akkor tovább kell bontani a headsetet, hogy ki tudjuk szedni a régi kábelt.

A hangszórótartó doboz körüli műanyag rész szintén egy belső és egy külső elemből áll. Ezeket felül két nagyobb, alul két kisebb csavar tartja össze, melyek a gumi lyuktakarók alatt bújnak meg. A csavarok kicsavarozása után óvatosan szét kell feszíteni a két darabot az illesztésüknél. Ezt a műveletet felül érdemes elkezdeni műanyag feszítőszerszámmal, esetleg lapos csavarhúzóval.

A gyári törésgátlót érdemes meghagyni, és ezen átvezetni az új kábelt. A törésgátlónál belülről be is ragaszthatjuk a kábelt egy kevés pillanatragasztóval, de már a műanyag elemek is szorítanak rajta annyit, hogy ne tudjon kicsúszni. A kábelt olyan hosszan kell blankolni, hogy a vezetékek túllógjanak a hangszóró közepén, mert így majd kényelmesen tudunk vele tovább dolgozni. A két hangcsatorna vezetékét én lengő forrasztással kötöttem össze az új kábel vezetékeivel majd vékony zsugorcsövekkel szigeteltem ezeket a forrasztásokat. Az árnyékolást és a mikrofont a gyári panelen keresztül kötöttem be.


Utángyártott fülpárna Razer Kraken headsetekhez