A Sennheiser GSP 300 egy gamer headset állítható mikrofonnal és hangerő szabályzóval. A mikrofon csak lehajtott állapotban aktív. A kábelen külön jack csatlakozó van a hangnak és a mikrofonnak, vagyis alaplapi hangkártyához való.

Sennheiser GSP 300 headset javítása

Hogyha ennek a modellnek valamelyik csatlakozója lesz érintkezési hibás, akkor a sérült csatlakozó cseréje helyett én inkább egy kombinált jack dugó felszerelését szoktam javasolni a kábel elágazó részére. A javítás így valamivel többe kerül, viszont hosszú távon kifizetődő lehet, hogyha ezt a megoldást választjuk.

Sennheiser GSP 300 headset

A kombinált jack dugónak 3 csíkja (műanyag elválasztó) és 4 érintkezője van. A sztereó jack dugóhoz képest a közös negatív póluson és a két hangcsatornán kívül a mikrofonnak is van egy érintkezője. A kombinált avagy headsetes jack dugót például telefonba vagy laptopba lehet bedugni.

Hogyha egy asztali számítógép alaplapi hangkártyájába szeretnénk csatlakoztatni a headsetet, akkor szükségünk lesz egy adapterre, ami a kombinált jack dugót különválasztja hangra és mikrofonra. Ilyen univerzális adaptert számos helyről be lehet szerezni, méghozzá viszonylag olcsón. Tehát ha legközelebb megsérül valamelyik csatlakozó, akkor elég az adaptert kicserélni.

Sennheiser GSP 300 headset kábel


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere headseten6.000 forint
Kiegészítő: PC adapter kombinált jack dugóhoz2.500 forint
Csatlakozó: Headsetes jack dugó 3.5 mm1.000 forint
Összesen:9.500 forint