A javításra leadott Sony MDR-ZX110 fejhallgató nem szólt. Első ránézésre elferdült a jack dugója, illetve a kábelt szabadon körbe lehetett forgatni a dugó tövénél, ami annak a jele, hogy még a vezetékek is kiszakadtak a helyükről. Ez a sérülés szerencsére könnyen orvosolható a gyári csatlakozó cseréjével.

Sony MDR-ZX110 fejhallgató

A javítás során levágtuk a jack dugót a fejhallgató kábeléről és egy szerelhető kivitelű csatlakozóval helyettesítettük az eredeti dugót. Az új dugó felszereléséhez először meg kell blankolni a kábelt, ami azt jelenti, hogy egy blankoló fogó vagy egy sniccer segítségével eltávolítjuk a kábel burkolatát, körülbelül másfél centi hosszan. A vezetékek végeit mindenképpen érdemes forrasztó olajjal bekenni és előónozni nagyjából 1 milliméter hosszan.

Sony MDR-ZX110 fejhallgató javítás

Ezt követően minden vezetéket rá kell forrasztani a szerelhető csatlakozó megfelelő forrasztási pontjaira. Ilyenkor arra figyeljünk, hogy az egymás melletti forrasztások nehogy összefollyanak. Illetve hogy a vezetékek elemi szálai ne lógjanak át, de ha a vezetékek előónozásakor gondosan jártunk el, akkor ezzel sem lehet probléma.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón3.000 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5mm sztereó1.000 forint
Összesen:4.000 forint