Nézzétek csak, mit javítottam: egy Thrustmaster T.Flight U.S. Air Force Edition headsetet! Ez egy pilóta headsetnek kinéző gaming headset, de azt gondolom, hogy kisebb átalakításokkal pilóta headsetként is simán megállná a helyét. Megmondom őszintén, nekem nagyon tetszik. Végre egy lakossági felhasználásra szánt eszköz, ami kellően tartós lehet az észszerűen átgondolt tervezésnek, valamint a korrekt kivitelezésnek köszönhetően.

Thrustmaster T.Flight U.S. Air Force Edition headset

Ennek a headsetnek erős fémvázas fejpántja van. A fejpántot felülről műanyag bevonat védi, az alján műbőr bevonatú fejpánt párna gondoskodik viselője kényelméről. A méretállító rész csavarokkal rögzíthető. A fejpánton átmenő kábel kellően rugalmas és kellően vastag, a kengyeleknél kívülről van elvezetve, egy-egy műanyag rögzítővel leszorítva, majd gumi átvezetőkön keresztül vezet az útja a fülkagylókba. A fülpárnák oldalt szintén műbőr bevonatúak, ám a füllel érintkező felületük textiles, ami lényegesen megnövelheti az élettartamukat.

A javítás során a jack dugót kellett kicserélnem rajta, mivel a kábel kontakthibás volt a csatlakozó tövében. Ezt a modellt standard 3.5 mm-es kombinált jack dugóval forgalmazzák.

Továbbá a kábelen lévő hangerőszabályzót kénytelen voltam fixre átkötni, mert a lapos potenciométer túlságosan elhasználódott. Ennek az alkatrésznek a létjogosultsága erősen vitatható, mivel magán a fejhallgatón már eleve van egy hangerőszabályzó, ráadásul olyan, amibe egy tartósabb kivitelű potenciométert szereltek.

Thrustmaster T.Flight U.S. Air Force Edition headset javítása

Jack dugó bekötése a vezetékek színe alapján:

  • bal hangcsatorna: piros
  • jobb hangcsatorna: kék
  • árnyékolás: külső réz, zöld
  • mikrofon: fehér

A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Csatlakozó csere fejhallgatón6.000 forint
Csatlakozó: Headsetes jack dugó 3.5 mm1.000 forint
Összesen:7.000 forint