Megjavítottam egy Trust headsetet, amiben a két oldali hangszórók közötti kábel volt elszakadva. Kicseréltem tehát az egész kábelrészt.

Először eltávolítottam a fülvédőket, majd szétcsavaroztam a hangszórótartó dobozokat. A jobb oldalival kezdtem, aminél nincs mikrofon. Az elszakadt kábel pótlására hasonló, kéterű audió kábelt használtam. A kábelvégeket blankoltam, leégettem a szigetelést a rézszálakról, majd beforrasztottam a hangszóró érintkezőibe. A kábelt ragasztópisztollyal a hangszóróhoz ragasztottam, hogy a vékony vezetékek ne szakadjanak le. Összeállítottam a hangszórótartó dobozt, az új kábelt kivezettem belőle. Helyére pattintottam a mozgatható részt is.

A fenti képeken látható a fejhallgató vázának összeszerelése. Minden csavart a helyére tettem, és papírragasztóval rögzítettem az új kábelt a felső részhez, aminek az eredeti burkolata sajnos hiányzik.

A forrasztást elvégeztem a másik oldali hangszórónál is, miután eltávolítottam a régi kábel maradványát. A forrasztást papírragasztóval szigeteltem, majd teljesen összeszereltem a fejhallgatót az eredeti állapotába. Egy gyors próba – működik! 🙂