A headsetek avagy fejhallgatók gyakori hibája a kontakthiba. A kontakthiba azzal jár, hogy a vezetéket mozgatva a hang hol előjön hol pedig elmegy. Ezt a vezetékben lévő lévő kisebb kábelek szakadása okozza, amik néha érintkeznek egymással néha viszont nem, és ilyenkor szokott elnémulni a hangszóró.

Az első képen a már felbontott Trust headset részei láthatóak. Ha headsetet javítunk, első lépésként mindig távolítsuk el a puha burkolatot, hogy hozzáférhessünk a csavarokhoz. A csavarok kiszerelése után a hangszórók dobozát óvatosan nyissuk fel, mert a két részt kábelek kötik össze. Az ilyen audió kábelek igen vékony szálakból állnak, könnyen elszakadhatnak.

A szakadás helyét úgy állapíthatjuk meg, ha szól a zene és közben mozgatjuk a vezetéket. Ha megtaláltuk az érzékeny pontot, kábalblankolóval távolítsuk el a burkolatot, hogy a belső vezetékek szabaddá váljanak. Ha ránézésre nem látjuk a hibás részt, vágjuk ki az érzékeny szakaszt egyben. Néha csak egy-egy vezeték van elszakadva, néha viszont az összeset újra kell forrasztanunk. Az újraforrasztáshoz a kis vezetékek végeiről öngyújtóval égessük le a bevonatot, hogy forraszthatóak legyenek. Ezután tekerjük össze az azonos színűeket, és forrasszuk meg. Hogy a forrasztások ne érjenek egymáshoz, zsugorcsővel vagy ragasztóval fedjük őket.

Hogy a hiba a javítás után kisebb valószínűséggel következhessen be újra, a törésnek leginkább kitett részt – ahol a kábel kijön a burkolatból – zsugorcsővel szorítsuk bele a lukba és ragasztópisztollyal rögzítsük, hogy ne mozdulhasson el. Végül szereljük vissza az összes csavart (egy se maradjon ki! :)) és tegyük fel a fülvédő burkolatokat.