Megjavítottunk egy Logitech G230 gaming headsetet. A javítás során kivágtuk a kábel kontakthibás részét és újraforrasztottuk a vezetékeket. A hibajelenség a következő volt: a kábel felső részének mozgatására elment vagy épp visszajött a hang.

A fejhallgató szétszedéséhez elsőként a fülpárnát kell levenni. A fülpárna egy piros műanyag elemre van ráfeszítve, amit öt csavar rögzít. Ez alatt a piros műanyag alatt újabb öt csavart találunk, melyeket kicsavarva már szét lehet szedni a hangszórótartó dobozt is.

A kábel közvetlenül a fejhallgató törésgátlója alatt sérült meg, szóval két-három centivel ez alatt vágtuk le. A gyári törésgátlót átfúrtuk és megtartottuk, mert az pontosan illeszkedik a műanyag burkolathoz és nem engedi a kábelt kicsúszni, miután azt visszaragasztottuk bele. A headset belsejében lévő kis panelről először le kellett kaparni a forrasztásokat védő ragasztót. Utána egyesével forrasztottuk át a megblankolt kábel előre beónozott vezetékeit a levágott vezetékdarabok helyére.

A vezeték szakadás nem típushiba, ez minden fejhallgatónál, fülhallgatónál és headsetnél előfordul. Amire ennél a típusnál figyelni kell, az a fejpánt oldalsó részén lévő elforgatható műanyag rész, mert ez egy leejtéstől is könnyen elrepedhet. A repedéseket alig lehet észrevenni, de ezt követően a műanyag már bármikor széteshet. Ezen kívül a szövet bevonatú kábeleket időnként ki kell egyenesíteni, máskülönben a csavarodástól hamarabb elszakadnak a vezetékek.


Utángyártott fülpárna Logitech G230 headsethez