A Bose QuietComfort QC35 II egy aktív zajszűrős, bluetooth-os fejhallgató, melynek gyári tartozéka többek között egy kivehető audio kábel is. A cserélhető kábel felső csatlakozója egy 2.5 mm-es tüskeátmérőjű 4 pólusú jack dugó. A feladatom az volt, hogy készítsek egy új kábelt a fejhallgatóhoz.

Bose QuietComfort QC35 fejhallgató kábel készítés

A fejhallgatón a modellszám a bal oldali fülkagyló belső oldalán a porvédő alatt egy matricán van feltüntetve. Ez a szép kék fejhallgató például az alábbi modellszámot viseli: 425948. A széria 2017 óta kapható, viszont a ‘Triple Midnight’ színváltozat csak limitált kiadásban került forgalomba. (További színváltozatok: Black, Silver, Rose Gold.)

KáCsa KCO-HPCu fejhallgató kábel

A fejhallgató új kábelét KáCsa KCO-HPCu típusú kábelből készítettem el, melyben 4 monokristályos réz vezeték található. Az OCC (Ohno Continuous Cast) technológiával gyártott kábel előnye, hogy a fémvezető nem tartalmaz kristályhatárokat, ezáltal az elektronikus jelet gyorsabban és kevesebb torzítással képes továbbítani. Az egyes vezetők vastagsága 28 AWG, keresztmetszetük 0.08 mm2. Minden vezető 28 elemi szálból áll (sodrott). Az elemi szálak átmérője 0.06 mm. A vezetők szigetelése FEP teflon, a kábel külső szigetelése kék színű PVC, külső átmérője 3 mm.

Bose cserélhető fejhallgató kábel


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Kábel: KáCsa KCO-HPCu OCC réz fejhallgató kábel (2 m-ig)8.000 forint
Javítás munkadíj: Fejhallgató kábel készítés7.000 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5 mm sztereó1.000 forint
Csatlakozó: Jack dugó 2.5 mm 4 pólusú1.000 forint
Összesen:17.000 forint