Elksézültem egy Genius HS-04U headset javításával, aminek vissza kellett forrasztani az elszakadt USB kábelét.

A headsetnek van egy hangerőszabályozó doboza, amin a mikrofon kapcsológombja is található. Ebbe csatlakozik az USB kábel, a másik végén kifelé pedig már csak az audióvezetékek mennek. Az USB kábel kicsúszását egy gumidugó akadályozza meg. Mivel ezt a sérült kábelrésszel együtt levágtam, át kellett fúrni, és ráhúzni az ép kábelrészre. Ha nem tartja elég szorosan, pillanatragasztóval rögzíthetjük.

USB csatlakozó bekötéseAz USB kábelben 4 vezeték plusz a földelés található. Ezeket multiméterrel könnyen kimérhetjük, illetve csatoltam egy bekötési ábrát is. A színek és a vezetékek sorrendje a nyákon már eltérő lehet gyártótól és eszköztől függően. Jelen esetben ha a kvarcoszcillátor van felül, a vezetékek bekötési sorrendje a következő: földelés, kék, zöld, fehér és végül a sárga.

Ha nem megfelelő sorrendben forrasztjuk be a vezetékeket, a számítógép nem fogja felismerni az eszközt. Ha csatlakoztatás után a headset működik, ellenőrizzünk minden funkciót, tehát a hangerőszabályzót, mikrofont és a balansz beállítást is!


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Fejhallgató kábel javítás újraforrasztással7.000 forint