Egy drága fejhallgatótól joggal várhatjuk el, hogy szépen és tisztán szóljon, azonban a legtöbb fejhallgató sajnos alulmúlja a vásárlók elvárásait tartósság szempontjából, és ez a magasabb árkategóriájú modellekre is igaz.

Az más kérdés, hogy a vásárlók gyártókkal szembeni elvárásai reálisak-e, de most a tényeket vegyük alapul, vagyis azt, hogy a műbőr bevonatú alkatrészek, mint például egy fülpárna vagy fejpánt borítás, átlagosan 1-2 év alatt elhasználódnak, a műbőr borítás kiszakad, lemállik. A fejhallgató kábelek is jellemzően 1-2 év alatt mennek tönkre, és még rendeltetésszerű használat mellett is bekövetkezik az elkerülhetetlen, vagyis az, hogy a belső vezetékek megsérülnek, először érintkezési hibásak lesznek, majd véglegesen elszakadnak.

Ilyenkor az a nem mindegy, hogy a gyártó az adott modell megtervezésekor mennyire törekedett a javíthatóságra. A javíthatóság is a minőség egyik ismérve.

Hibás fejhallgató jack dugók

Nem mindegy például, hogy egy fejhallgatót szét lehet-e szedni egyszerűen néhány csavar kicsavarozásával, avagy csak potenciálisan törékeny műanyag alkatrészek feszegetése árán válik hozzáférhetővé a javítandó rész.

Vannak általános hibák, és vannak tervezési hibák, amikor a fejhallgató kialakításából adódóan már eleve nagyobb a valószínűsége egy bizonyos meghibásodásnak.

Például egy törésgátló nélküli kábel átvezetésnél minden bizonnyal meg fog törni a kábel, ahogy egy túl kemény anyagból készült törésgátló sem látja el megfelelően a feladatát. Ha egy funkciójából adódóan feszítésnek rendszeresen kitett műanyag alkatrész túl vékony, akkor hamar el fog repedni vagy le fog törni. Ha a fejpánton átmenő kábel becsípődhet vagy elnyíródhat, mert nincs megfelelően védve, akkor hamar tönkre is fog menni. Egyes fejhallgatók és fülhallgatók esetén a kábel bevonatával is adódhat probléma, ha a gyártó nem megfelelő anyagösszetételt választott a gyártáshoz. Ilyen tervezési hiba eredménye a túl puha, elragacsolódó kábel bevonat, illetve a felkeményedő és összetöredező kábel bevonat is, már amennyiben ez a hibajelenség az adott modellnél gyakori, nem pedig helytelen tárolásból adódó egyedi eset.


Fejhallgató Szerviz árlista

A Fejhallgató Szervizben vezetékes fejhallgatók és fülhallgatók kábelhibáit javítjuk.

  • A kapcsolat űrlapon keresztül kérhet előzetes árajánlatot, ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibajelenségét:
    Árajánlatkérés