A Sennheisner HD 201 fejhallgatók kábele igencsak csúnyán tud kinézni, amikor a sok éves használat után a kábel külső burkolata egyszer csak megadja magát. A kábel burkolata több helyen felreped majd apró darabokban lepotyog a kábelről. Ilyenkor a színes belső vezetékek itt-ott kilátszódnak belőle. A fejhallgató talán még működik is, de így már nem húzza sokáig, mivel már nincs ami megvédje a vékony belső vezetékeket.

Sennheisner HD 201 fejhallgató javítása

A Sennheisner HD 201 alapvetően egy egyszerű és megbízható fejhallgató, ugyanakkor nem túl drága modell, ezért a javíttatása nem feltétlenül gazdaságos. Másfelől viszont egy felújítást követően még évekig használhatjuk megszokott fejhallgatónkat.

Könnyű vele dolgozni. A műbőr bevonatú fülpárnákon van egy kemény alsó perem, ami be van pattintva a fejhallgatón található műanyag körmök alá. A fülpárnák alatt oldalanként négy csavar található. A hangszórók hátulját, illetve azok forrasztási pontjait egy ragasztott belső burkolat védi. A kábel cseréjéhez ezt nem feltétlenül kell megbontani. A kábel toldása a fejhallgató részen belül már elfogadható megoldás, azzal a feltétellel, ha gondoskodunk a kábel mechanikai rögzítéséről, hogy a forrasztások a toldásnál megfelelően tehermentesítve és szigetelve legyenek.


A kapcsolat űrlapon keresztül is kérhet előzetes árajánlatot,
ha megírja a javítandó eszköz típusát és hibáját:

Árajánlatkérés
Javítás munkadíj: Kábel csere fejhallgatón7.000 forint
Kábel: Neotech KE-01 kábel (2 m-ig)1.500 forint
Csatlakozó: Standard jack dugó 3.5 mm sztereó1.000 forint
Összesen:9.500 forint